Намаляват административните тежести за учителите 10.09 | 10:30

Това предвижда наредба на МОН

От Ани Романова

Наредба на просветното министерство предвижда намаляване на административната тежест за учителите. Преподавателите ще бъдат облекчени по отношение на бумащината. Това заяви пред БНР заместник-министърът на образованието Таня Михайлова.

"Прекалено многото писане и наличието на голяма бумащина наистина се отразява изключително негативно по отношение на работата на един учител. В Наредбата за общообразователната подготовка да се промени видът на годишното тематично разпределение, необходимата информация, но да не създава трудност при разработването му'', коментира тя.

,,Включва разпределението на темите в съответните урочни единици по учебни седмици, и това ще е информацията, която трябва да се попълни преди началото на учебната година. Част от методическата дейност на учителя е планирането и подготовката на урока, т.е. годишното тематично разпределение е планирането на работата за усвояване на учебното съдържание през учебната година, за конкретен клас, по конкретен предмет", завърши Михайлова.

Водещи

Най-четени