Образуваха досъдебно производство за крана за алкохол на Миню Стайков 24.09 | 12:43

Това е най-сериозното нарушение, открито при проверката, заяви шефът на Митница - Бургас

От Ани Романова

Досъдебно производство е образувано относно нерегламентирания кран, от който може да се източва алкохол във "ВИН. С. Индъстрийс" край Карнобат. Това каза пред БНР директорът на Митница – Бургас Валери Стефанов и уточни, че това е най-сериозното нарушение, открито при проверката.

Определенията на Районния съд в Карнобат, с които се разрешава работата в затворените от митницата производства в Карнобат, не могат да се обжалват. Ние ще се съобразим с това решение, коментира началникът на Митница – Бургас Валери Стефанов и добави, че тяхната дейност продължава:

"На този етап по никакъв начин не пречи, тъй като има констатирани факти, констатации, нарушения, по които е стартирана процедура по административно – наказателно производство, от която, последващата процедура означава съставяне на актове за установяване на административни нарушения, съответно – издаване на наказателни постановления. В същото време, държа да отбележа, че един от по-тежките случаи, при които имаме констатирани нарушения, е образувано и досъдебно производство. Всички нарушения, които са открити, са пряко свързани с условията и реда, по който е издаден лиценза за управление на данъчен склад"

Въпросният кран не е включен към измервателните устройства, което е нарушение, поясни Стефанов. Той отказа подробности какви са другите констатации след проверката.

Снимка: Стоп кадър, Нова тв

Водещи

Най-четени