Опазването на недвижимите културни ценности ще обсъдят министрите 31.10 | 07:10

Министерски съвет ще разгледа и наредбата за управление на строителните отпадъци

От Елена Кирилова

Изменението и допълнението на наредбата за изработване на плановете за опазване и управление на единичните или груповите недвижими културни ценности ще бъде обсъдена днес (31 октомври) по време на правителствено заседание.

Министрите ще беседват и за споразуменията между правителството на България и тези на Великобритания и Северна Ирландия, както и това на Косово, относно защитата на класифицирана информация. Предложението за обсъждане ще внесе министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще внесе проект на решение за едностранно прекратяване на концесионния договор за част от крайбрежната плажна ивица, морски плаж "Каваците – Север" в община Созопол. Договорът е сключен на 5 август 1999 г. между тогавашния министър на регионалното развитие и благоустройството и "Терем" ЕАД.

На правителственото заседание ще бъде представен и докладът относно одобряването на позицията на страната за неформална среща на министрите за Кохезионната политика на Европейския съюз, която ще се проведе на 6 ноември в Никозия, Кипър.

Министърът на околната среда и водите пък ще предложи за обсъждане наредбата за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали. 

Водещи

Най-четени