Съдът разреши на Алексей Петров лечение в чужбина 14.01 | 07:24

Бившата барета депозира молба, с която поиска да напусне страната по медицински причини

От Мая Александрова

Софийският градски съд пусна подсъдимия по мегаделото "Октопод" Алексей Петров за лечение в Австрия. На делото в понеделник бившата барета депозира молба, с която поиска да напусне страната по медицински причини. Петров ще бъде зад граница от 16 до 19 януари заради изследвания в клиника във Виена.

Следващото заседание по делото е на 20 януари.

Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов и Янко Попов са обвинени за организиране или ръководене на престъпна група за рекет. Подсъдими са още Кирил Топалов и бившият прокурор Цеко Йорданов.

На заседанието съдът разпита свидетеля Пламен Дашев. Той давал заеми на търговеца на зърно Христо Найденов. Последния път му дал 50 000 лв., но Найденов не ги върнал навреме. Дашев завел дело. Найденов бил осъден, но Дашев получил малка сума от дълга. Той се насочил към фирмата за връщане на заеми "Ин-80" на Джотолов. Дашев обаче отрича да се е срещал с него и да е ходил в офис на дружеството.

Свидетелят Владимир Георгиев разказа, че също познава Христо Найденов, с когото през 2000 г. били съдружници в земеделска фирма. До неговото напускане на фирмата през 2003 г. счетоводството на дружеството се водело от Найденов. На 17 януари 2011 г. Георгиев се оттеглил от фирмата след финансови затруднения и мястото му било заето от Николай Русинов, който е управител на зърнобаза.

В показанията си Владимир Георгиев отрича фирма "Ин-80" да му е известна, съобщи в. "24 часа".

Водещи

Най-четени