Убитата Яна е била зверски бита, драна и накрая удушена 04.12 | 16:36

Това сe видя от снимки на трупа ѝ

От Мая Александрова

Яна Кръстева, която беше открита убита в Борисовата градина през юли 2011 година, е била зверски бита, драна и накрая удушена. Това сe видя от снимки на трупа ѝ, които бяха показани за първи път днес в Софийския градски съд.

Правени са от криминалисти на СДВР при огледа на тялото.

Снимките бяха прожектирани в съдебната зала, където се гледаше поредното заседание по делото.

Подсъдимият Николай Русинов – Чеци не трепна пред гледката на екрана.

"Няма смисъл да ги гледаме всичките, те са приложени като доказателства по делото, а и да не разстройваме родителите", каза Чеци и отвърна глава, предаде в. "24 часа".

Съдът прие искането му и прожектирането на снимките спря.

На екрана в съдебната зала бяха показани и други веществени доказателства. Сред тях бяха телефонни разпечатки, файлове от личния компютър на Русинов, включително и негови снимки от пътешествията му в чужбина.

Ключов свидетел, който може да обърне хода на делото за убийството на Яна, изчезна безследно, стана ясно още в съда.

Мирослав Цветков е издирван от държавните институции без резултат, като към момента не е ясно неговото местонахождение.

По делото, в което подсъдим за убийството на Яна е Николай Русинов – Чеци, са постъпили справки от няколко институции, които твърдят, че няма следи от свидетеля Цветков.

От Гранична полиция са категорични, че такова лице не е напускало границата. От Министерството на правосъдието и Националната следствена служба са отговорили, че в арестите и затворите в страната няма такова лице, а от НОИ са отговорили, че не могат да посочат работодател на Цветков, на чийто адрес той може да бъде открит. Данни за Мирослав Цветков не могат да бъдат открити и при мобилните оператори.

Подсъдимият по делото за убийството на Яна Чеци и адвокатите му поискаха отвод на целия съдебен състав.

Тялото на Яна Кръстева бе открито на 10 юли 2011 г. в Борисовата градина в София. Инцидентът беше крит близо две седмици от обществото. МВР призна за случая малко преди задържането на Пламен Трифонов, който впоследствие беше освободен и от него бяха снети всички обвинения. Тогава съдебна експертиза доказа, че по тялото на жертвата няма негов генетичен материал.

Според държавното обвинение убиецът на Яна е Николай Русинов, който беше и първият заподозрян за престъплението, но след задържането на Пламен Трифонов остана само свидетел.

Водещи

Най-четени