Условна присъда за мъжа, нападнал фелдшер от Спешния център в Шумен 05.12 | 14:17

Шуменският районен съд наложи 1,4 години лишаване от свобода на Калин Николов

От Мая Александрова

Шуменският районен съд наложи условна присъда от 1 година и 4 месеца лишаване от свобода с четиригодишен изпитателен срок на Калин Николов, който на 28 ноември нанесе побой на фелдшера Денчо Денев от Центъра за спешна медицинска помощ в Шумен.

От побоя пострадалият има пукната кост на носа и претърпя операция.

Процесът се гледа при закрити врата и по реда на съкратеното съдебно следствие, след като Николов призна вината си. Съдът не допусна конституирането на Денев като граждански ищец и частен обвинител, тъй като делото се гледа по реда на бързото производство.

На 28 ноември вечерта Калин Николов отишъл до Центъра за спешна медицинска помощ в Шумен, за да помогне на дежурния екип да стигне по-бързо до адреса на майка му в с. Мадара, която се нуждаела от медицинска помощ.

Мъжът започнал да се държи грубо и агресивно. Денев поискал да бъде извикана полиция, след което Николов нанесъл с няколко удара побой над медика.

Присъдата може да се обжалва пред Шуменския окръжен съд в 15-дневен срок. Адвокатът на подсъдимия заяви, че наказанието е тежко, но няма да го обжалва.

Преди да започне делото, фен клубът на ЦСКА в Шумен, чийто член е Николов, го подкрепи чрез декларация и призова за справедлива присъда, съобщи БТА.

Водещи

Най-четени