Христо Бисеров даде показания по делото срещу Енимехмедов (СНИМКИ) 16.01 | 11:35

Процесът продължава на 12 февруари

От Мая Александрова

След като се появи в съда като свидетел, Христо Бисеров даде показания по делото срещу Октай Енимехмедов.

"Доган беше нападнат. Видях млад мъж, който се приближава към трибуната. В един момент видях, че ръката му е насочена към главата на Доган. Ясно беше, че става въпрос за нападение. Когато го хванаха, започна да се съпротивлява с всички сили. Всички смятахме, че нападателят е имал съучастници. Дълго време на мястото нямаше представители на полицията. Нападателят е присъствал и на национална конференция на младежката организация на ДПС, за което има снимков материал. Доган беше в тежък шок", разказа Бисеров пред съда.

Той посочи, че след нападението е намерил един патрон и нож, а лидерът на ДПС Лютви Местан намерил втори патрон.

За следващото заседание съдът наложи очна ставка по делото на Христо Бисеров и на полк. Георги Райков от Националната служба за охрана поради наличие на съществени противоречия в техните показания.

След заседанието бившият зам.-председател на парламента отново отказа всякакви коментари пред журналисти. Той не отговори нито на въпроси за делото срещу Октай Енимехмедов, след като на предишното заседание съдът го обяви за общонационално издирване заради неявяването му като свидетел, нито на въпроси за делото срещу него за пране на пари.

Следващата дата на делото срещу Октай Енимехмедов е насрочена за 12 февруари.

Водещи