Как българското кисело мляко превзе американските класации 04.02 | 11:14

Наша марка покори пазара от другата страна на Океана

От iNews.bg

Българското кисело мляко е една от запазените марки на нашата страна и именно с него сме известни по цял свят. Поредното доказателство за безспорните качества на този продукт идва от сериозно признание от САЩ. В Щатите един от нашите производители се превърна в любимец на потребителите и затова беше избран за номер едно в американска класация за нови млечни продукти.

"Тази класация означава популярност, защото американският потребител не е запознат с българското кисело мляко. Много хора вече знаят, че съществува такъв вид българско мляко”, каза пред bTV Атанас Вълев, собственикът на марката, която направи пробива. 

Почитателите на здравословното хранене все по-често се доверяват на българското кисело мляко, защото киселият вкус много им допада. Към днешна дата обаче технологията за производство на продукта малко се е изменила. Вече не е нужна бактерията да вирее. Създадена е и промишлено се продава в прахове, които могат да се използват навсякъде.

"Важното е суровината, а ние използваме много качествено прясно мляко, което идва от крави, които пасат в планините в северната част на Ню Йорк. Там го произвеждаме. Много е важна комбинацията от щамовете на бактерията", обяснява експертът. 

Оказа се, че доста известно е и гръцкото кисело мляко. Само че нашенци "атакували" конкуренцията със слогъна "Нека гърците да имат техните философи, млякото оставете на нас".

Водещи

Най-четени