Как се прави агнешко на пещ? 20.04 | 16:07
В с. Вълче Поле пекат мръвката 4 часа
От рано сутринта в Хасково традиционните за празника агнета се вътрят на шиш.
За да се изпече близо 25-килограмовото агне са необходими поне 5 часа. На село Вълче Поле, обаче предпочитат агнешкото да приготвят на пещ.
Месото се овкусява със сол, черен и червен пипер и се добавя джоджен, толкова разкриха местните майстори.
Великденското агне се пече във фурната близо 4 часа.
Още няколко идеи за вкусно агнешно можете да намерите на страницата на Kulinar.bg. Как да приготвите пълнено агнешко бутче по македонски, вижте тук. В случай че предпочитате нашенска рецепта, ви предлагаме пълнена агнешка плешка.
Водещи
-
Стана ясно как ще се организира гласуването на хора с трайни увреждания за вота „две в едно“
Право да гласуват с подвижна избирателна кутия имат избирателите с трайни увреждания, които не...
20.05 | 17:59
-
Голям здравен скандал се вихри във Великобритания
Очаква се докладът да осветли грешките, довели до това хиляди хора да бъдат заразени с...
20.05 | 17:45
-
Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е стабилно
Агенцията отбелязва, че атаката миналата сряда представлява първият значим опит за убийство на...
20.05 | 17:30
-
Всички държавни университети спират работа на 20 май
Извършват се само дейности с неотложен характер, въпреки че служебното правителство отпусна...
20.05 | 17:15
Най-четени
-
Днес се провежда втората матура
Тази година 1383 ученици са избрали математиката. По над 1000 души има на изпитите по...
20.05 | 09:30