Как се приготвя перфектното кафе? 30.12 | 09:48
Специалисти от университета "Томас Джеферсън" в град Филаделфия, щата Пенсилвания, уверяват, че когато кафето се приготвя на стайна температура по дългия, тъй-наречен студен способ, то става по-малко кисело и по-сладко при консумация, съобщава изданието "Сайънтифик рипорт", преаде Дарик. Учените сравнили вкуса на напитката при различните начини на приготвяне на кафе. Когато смлените зърна се подложат на топлинно въздействие, получената течност киселее. А когато кафето се накисне при стайна температура и се държи да се разтвори в продължение на едно денонощия, тогава е налице студеният способ. Получава се силен и много ароматен концентрат, който може да се консумира приразреждане с вода едно към едно. Може да се прибави по желание, мляко,сметана, лед и т.н. Така приготвеното кафе е и по-сладко на вкус. Неговата концентрация не се влияе от това колко едро е било смляно кафето. При този способ се получава по-висока концентрация на кофеин и на хлорогенова киселина.
Водещи
-
Пътници пропищяха: Положението в БДЖ не е хаос, ад е!
Пред медията потърпевшите разказаха, че от 7 май, откакто започнаха ремонтните дейности на...
09.05 | 15:15
-
Висшата лига обяви имената на осемте футболисти, номинирани за приза за "Играч на годината"
Борещите се за титлата Манчестър Сити и Арсенал са с по двама представители в списъка, а по...
09.05 | 15:00
-
Проливен дъжд валя тази нощ във Видинско
Най-много е валяло в областния град - 52 литра на квадратен метър, в Ново село - 42 литра на...
09.05 | 14:45
-
Кирил Домусчиев продаде яхтата си Sanlorenzo 52Steel KD
Според него, яхтата е завършена преди 5 години от корабостроителницата Sanlorenzo. Има 11 души...
09.05 | 14:30
Най-четени
-
20 партии се регистрираха за изборите за национален и европейски парламент
Коалициите, които ще се явят на двата вида избори, са 11
09.05 | 10:59
-
Честваме Деня на Европа
Това е не само паметен ден, но и ден, в който да помислим за нашето общо бъдеще, обясняват от...
09.05 | 09:00