Какво казват токчетата и маратонките 26.03 | 12:19

Дрехите показват скритите тайни на жените

От Елена Кирилова

"По дрехите посрещат, по ума изпращат", гласи една известна поговорка. Изглежда дрехите могат да изпратят наистина силни послания, които също могат да подскажат точно какви хора ги носят.

Над подобно изследване се е съсредоточила и психоложката Дженифър Баумгартнър, която обръща внимание на това какво искат да кажат жените чрез дрехите си, съобщава в. Daily Mail.

Според нея решенията какво да облечем могат да подскажат какви са тайните ни желания, които по принцип дамите се опитват да скрият, но несъзнателно ги разкриват на света.

Твърде разголените жени показват, че са властолюбиви и желаят да контролират ситуацията. Прекалено многото бижута пък издават, че дамите се чувстват несигурни и може би имат финансови затруднения.

Живеещата в САЩ психоложка твърди, че жените допускат доста сериозни грешки при купуването на дрехи. Повечето попадат в капана на известните марки, носят само облекло, подходящо за офиса, или просто прекаляват в пазаруването.

Друг типичен проблем е, че дамите не са готови за промяна и често носят едни и същи дрехи в продължение на пет-шест години. По този начин външният им вид не се развива в никаква посока.

Така обичаните високи токчета могат да покажат, че срещу вас не стои особено интелигентна жена, но за сметка на това те ѝ носят повече увереност, особено в среда, в която има повече мъже.

Ако пък попаднете на жена, която носи единствено дънки и маратонки, стойте далеч. Под неглижираното си облекло тя крие факта, че може би е майка или се опитва да скрие някаква вина или изтощението си.

Младите момичета с къси поли определено търсят повече внимание, твърди доктор Баумгартнър в книгата си "Вие сте това, което обличате", докато при по-възрастните това е знак, че въпросната жена не е готова да признае, че остарява.

Водещи

Най-четени