Калин Стоянов: Оше едно тяло е открито в склада за фойерверки в Елин Пелин 28.07 | 09:29

Жертвите стават три

От iNews

Тялото е било до входа на склада. Засега не може да бъде идентифицирано. Има и един свидетел, който е станал известен едва вчера, каза още Стоянов. Това е младо момче, което не е служител на фирмата, но е било там. По какви причини тепърва ще се установява. То е успяло да се спаси и не е информирало никой за това. 

Вчера е било издирено по оперативен път. Младият мъж е бил в складовете в продължение на 15 минути, докато пожарът се е развивал и се е гърмяло, първо е влязъл в микробус, за да се скрие, но той също се е запалил, след това излиза и е успял да избяга през оградата. Спира случаен автомобил, звъни на майка си, тя го взима и се прибира в къщи. След това не са се обадили на никого. През това време разследващите се опитват да разберат какво е станало.

"Разбирам, че той е бил притеснен от преживяното, но е можело да се свърже и да сподели. Ние го намерихме след множество беседи на място, свързахме се с него изпратихме патрулен автомобил и го взехме", каза Калин Стоянов. 

Още един човек остава в неизвестност. Собственикът на склада съдейства с информация, въпреки предположенията, че неговият син е загинал там. 

Предполага се, че в склада са били общо 6 човека след работно време, като двама от тях са охранителите.

Във вчерашния ден оперативен отряд е огледал склада, който не е успял да гръмне, съобщи Калин Стоянов. Там е имало доста високотехнологични изделия от най-висок клас. За съжаление трето денонощие гърмежите продължават, каза министърът. 

Въпреки това, тежко оборудван отряд е влязъл в склада, който също може да се  взриви, тъй като в него има доста стока.

"Ще направим всичко възможно да не се предизвика нов взрив, склада е обезопасен, стените са здрави. Била е компрометирана входната врата. Около 9 чеса на място ще дойде следовател и прокурор за започване на първоначален оглед", каза още министърът.



 

Водещи

Най-четени