Кевин Лав отиде при ЛеБрон - НБА с нов суперотбор 24.08 | 14:03

Кливланд в новият фаворит за титлата

От Иво Вецев

Трансферът на Кевин Лав в Кливланд Кавалиърс вече е факт, след като "кавалерите" рано тази сутрин обявиха привличането на тежкото крило, след като е сключена сделка с Минесота Тимбъруулвс.

За привличането на един от най-добрите играчи в НБА се знаеше от около месец, но Кавалиърс трябваше да изчакат да изтече един месец от подписването на договора на №1 в драфта Андрю Уигинс, който ще играе за "вълците" през следващия сезон.

За сделката помогна завръщането на ЛеБрон Джеймс, който лично е разговарял с Кевин за идването му в отбора.

Самият Лав настоя да бъде разменен още след края на сезона заради неразбирателство с ръковдоството и желанието си най-накрая да играе в плейофите на НБА, след като той е от малкото суперзвезди на лигата, който не е играл в елиминационната фаза.

В посока Минесота пък отиват №1 в драфта през 2013 и 2014 Антъни Бенет и Андрю Уигинс, като и двамата показаха страхотна форма по време на лятната лига в Лас Вегас. В Минесота ще играе и лидера на Филаделфия - Тайдиъс Йънг, а при Сиксър отиват ненужните Швед, Мба а Муте, както и 1-ия избор в драфта на Маями за 2015 година.

През следващото лято Лав ще бъде свободен агент, но по всяка вероятност ще преподпише дългосрочен договор с "кавалерите".

Водещи

Най-четени