Кени Далглиш възхитен от Стенли 09.09 | 13:02

"Стилиян Петров е човек с огромен кураж и решителност", заяви легендарният шотландец

От Мариян Найденов

Легендата на Селтик и Ливърпул Кени Далглиш бе категоричен, че невероятната подкрепа, която Стилиян Петров получи на бенефиса си на "Селтик Парк" в Глазгоу, е съвсем заслужена, защото българинът е смела и вдъхновяваща личност.

60 000 души дойдоха да отдадат почитта си към Стенли, който се пребори с левкемията, а на терена излязоха легендите на Селтик срещу отбора на Стилиян, който бе воден от Кени Далглиш.

"Стилиян игра в Селтик седем години и клубът оценява всичко, което той е направил за него. Днешното шоу беше фантастично, а Стенли го заслужава, защото е един много доблестен мъж.

Смятам, че на всички им хареса. Подкрепата, която Стилиян Петров получи от Астън Вила, когато беше там, а след това и при завръщането си в Селтик, е невероятна", каза Крал Кени след бенефиса.

"Посрещането на Стилиян, когато излезе на терена, бе пример за това как трябва да се отнасяме към един много силен човек. Той е пример за всеки, който е получавал лоши новини в живота си", добави Далглиш.

"Дълго време след мача никой не си тръгваше. Хората стояха, за да го аплодират и да го поздравят, и очевидно техните чувства бяха споделени от всеки.

Стилиян е вдъхновение за другите заради това, през което премина. Той никога не се оплака от нищо, а даде всичко от себе си, за да се пребори с болестта. Стан е човек с огромен кураж и решителност, и всички се надяваме, че той ще получи своята заслужена отплата за това.

Понякога футболистите правят глупави неща, но за Стилиян не може да се каже нищо лошо, а само комплименти", завърши Кени Далглиш.

Водещи

Най-четени