Кобаяши ще кара за Япония в Мелбърн 18.03 | 14:30

"Искам да вдъхна надежда на родината си", призна пилотът на Заубер

От iNews.bg

Японският пилот на Заубер Камуи Кобаяши призна, че иска да постигне позитивен резултат на предстоящото Гран при на Австралия, който да посвети на страдащата си родина.

Целият свят е вперил очи в Япония, където силно земетресение и цунами нанесоха ужасяващи щети на островната държава. Кобаяши пък призна, че в подобен момент му е много трудно да се концентрира върху състезанията.

"Разбира се, че се чувствам много разтревожен за страната си. Отлетях за Япония веднага, щом приключиха тестовете в Барселона", довери азиатецът. "Трябва да призная, че ситуацията е наистина, наистина лоша. Много хора загубиха живота си, други станаха бездомни. Хората са без вода и храна в студената зима, губейки близките си".

"Трудно е да повярвам, че един сценарий, достоен за филм на ужасите, може да стане реалност. Сега всички японци трябва да останем задружни. Нуждаем се и от помощта на останалия свят. Страхувам се, че цялата страна може да изчезне. Ужасно е", добави разтревоженият пилот на Заубер.

Много пилоти от Формула 1 вече изразиха притесненията си относно случващото се в Япония. От Заубер пък потвърдиха, че в Гран при на Австралия тимът ще се състезава със специално послание върху болидите.

"Откакто се случи това, новините стават по-лоши с всеки изминал ден. Няма нищо позитивно, за което да се хванеш в момента. Чувствам се така, сякаш трябва да направя нещо. Искам да помогна, но реалността е такава, че не мога да сторя нищо".

"Остава ми се да се концентрирам върху предстоящото състезание в Мелбърн. По принцип очаквах старта там с удоволствие и радост, но сега е различно. Ще се опитам да постигна възможно най-добър резултат, който да вдъхне надежда на хората в Япония и да ги зарадва с добри новини", обясни Кобаяши.

Водещи

Най-четени