Кобрата и Кличко си делят 20 милиона долара 03.06 | 12:32

Украинецът ще прибере 80%, а останалите 20% са за Кубрат Пулев

От iNews.bg

Дългоочакваният сблъсък между Кубрат Пулев и Владимир Кличко е на път да се осъществи още тази година, а вече стана ясен и наградният фонд за мача.

Той е в размер на 20 милиона щатски долара, като украинецът ще прибере 80% от тази сума, а останалите 20% са за Кобрата.

Самият Кубрат Пулев разкри, че неговите мениджъри и тези на Владимир Кличко вече са се разбрали, като остава само да бъде подписан официалният договор за двубоя.

Двете страни имат срок да се разберат до 16 юни, след което мачът ще бъде пуснат на търг, за да бъде събран наградният фонд.

Специализираният сайт fightnews.com твърди, че сериозен интерес към двубоя има от страна на няколко руски бизнесмени, които са готови да инвестират.

За да се случи това обаче, двете страни трябва да подпишат официален контракт за боя. Ако щабовете на Кобрата и Кличко не се разберат, то от Международната боксова федерация (IBF) ще определят нова дата за наддаването.

Ако всичко протече според предварителните очаквания, Кубрат Пулев и Владимир Кличко ще се изправят един срещу друг на 6 септември в Хамбург.

Водещи

Най-четени