Кои са най-добрите банки у нас? 27.06 | 14:58

Първа по пазарен дял е ПИБ, най-динамично развиваща се - КТБ

От Ралица Стоянова

Асоциация "Банка на годината" обяви победителите в 20-то юбилейно издание на едноименния конкурс. Победителите са отличени в седем категории.

Първа по пазарен дял е Първа инвестиционна банка (ПИБ). В категорията "Динамика на развитието" победител е Корпоративна търговска банка (КТБ). Най-ефективната банка е "Райфайзенбанк България". 

В категорият "Чуждестранен банков клон" наградата отива при "Ситибанк Н.А – клон София". Банка на клиента е "УниКредит Булбанк". Призът на "Тайния клиент” отива при "Райфайзенбанк България".

Победителят в категорията "Банка на клиента” се определя от гласуването на потребителите в интернет на сайта на асоциацията до деня на обявяването му, а призът на "Тайния клиент” по  маркетингово проучване на работата на фронт офисите на над 500 банкови клонове в София и страната, информират от асоциацията.

Победителите в останалите категории се определят по методика на Асоциацията, съгласувана с Банков надзор в БНБ от комитет от финансови експерти сред които Андрей Пръмов, проф. Валери Димитров – председател на Сметната палата, Мария Шишкова – президент на Българския форум на бизнес лидерите, Мария Георгиева – директор на Международния банков институт, Владимир Ташков - изпълнителен директор на фондация Буров, Васил Велев – председател на Асоциацията на индустриалния капитал, Саша Безуханова, Валентин Панайотов, Максим Бехар, Силвия Пенева и др.

Водещи

Най-четени