80 жилищни блока, 60 дискотеки 02.03 | 15:24

Баровете и дискотеките са лесни за преброяване, но къде са библиотеките?

От iNews.bg

Поредна вечер в "Студентски град" – купон, алкохол и забавление. Дискотека и млади хора, прекалили с алкохола. Пиянска свада и вечерта завършва трагично. С изключение на ужасния край на вечерта или началото на сутринта – случилото се във вторник (28 февруари) е поредната вечер в Студентски град.

И това го признават всички – студенти, преподаватели, хора, минаващи случайно покрай кампуса.

Изненадващо, но в "Студентски град" има 80 жилищни сгради, по данни на директора на 7-мо РПУ в столицата. На фона на 60-те дискотеки... Изненадващо, но половината от тези увеселителни заведения са под наем в помещения на университетите...

Преди 3 години пак имаше убийство в "Студентски град" - 20-годишен младеж загина пред дискотека "Амнезия" и веднага започнаха дебати, предложения за промени. Студентите днес разказват как всичко е било само за замазване на очите и нищо не се е променило. Строежите не спрели, откриването на дискотеки - също.

Реално в "Студентски град" дискотеките, баровете и кръчмите са лесни за преброяване, но май не е съвсем ясно колко са библиотеките. И дори колко са местата, където някой може спокойно да седне и да прочете малко от учебниците.

Днес бъдещето на България разказва, че в стаята не можеш дори и да поспиш вечерта, защото в съседните стаи се вихри купон. Сутрин също не било спокойно – тогава се прибират купонясвалите в близката дискотека или бар.

Но проблемът едва ли е само в "Студентския град" - само преди броени дни в центъра на София прободоха с нож световния шампион по бойно самбо. За щастие Багата оцеля, макар и лекарите още да се борят за живота му. В нощта срещу 1 март е имало и нов пиянски бой в центъра на столицата. След като поизтрезнели участниците започнали да се прегръщат пред очите на дошлите да ги озаптят полицаи.

И явно това няма да са последните подобни инциденти. И е време вече да спрем да обвиняваме улицата, игрите или филмите с насилие, а да помогнем на децата си да преживеят бурните години. И в случая това не е работа само на полицията. Как да се държим в обществото се учи в семейството. Дисциплината и уважението - също. 

За да не се окаже, че години след "Амнезия", си оставаме страдащи от амнезия, а "Студентски град" - с прозвището "българският Лас Вегас".

Водещи

Най-четени