Виртуално запознанство, реален секс 06.05 | 12:01

Или защо все още деца „порастват“ чрез сайтове за запознанства...

От Нели Минчева

Автор на материала е Валентина Кожухарова, редактор в сайта Jenite.bg. През последния месец дамите от лайфстайл проекта работиха приоритетно по темата "Секс". Предлагаме ви конкретно този текст, тъй като проблемът с подрастващите и опасностите, които крие интернет, продължава да бъде актуален въпреки засиленото говорене по него от доста време насам.

Сама в хотелска стая с мъж, който е видяла на живо половин час по-рано. Среща в сайт за запознанства. Чат в Skype в продължение на шест месеца. Освен комуникацията във виртуалното пространство, мръсни sms-и и разголени снимки.

Момичето се представя за 24-годишна, но всъщност е на 15. Мъжът от снимката изобщо не прилича на човека, който стои срещу нея. По-възрастен е и отблъскващ. Все пак тя прави секс с него, макар да не го харесва изобщо. Не е проститутка. Той обаче е поел билета ѝ на идване и отиване, за да се срещнат. Плаща хотелската стая. Двамата никога не се виждат отново. 15-годишното момиче плаче обратно по пътя към дома. Майка ѝ мисли, че е останала да спи у приятелка.

Противно на предположенията на здравия разум, изживяното не отказва девойката от онлайн запознанствата. Несигурна в себе си и в начина, по който изглежда, тинейджърката иска да бъде ухажвана, да бъде търсена, да получава комплименти от мъже, въпреки че не ги познава. Интернет скъсява пространството във взаимоотношенията, емоциите стават наситени по-бързо, отколкото се случва в реалния живот. Задръжките лесно падат, защото го няма неудобството от срещата лице в лице.

В продължение на пет години девойката прави секс с непознати, които среща онлайн. Абонира се за седем различни сайта за запознанства. Вечер прекарва времето си в разговори с различни мъже, съблича се пред камерата и прави кибер секс с тях. Както повечето родители, майка ѝ не знае какво прави дъщеря ѝ в интернет. Семейството ѝ е любящо, въпреки че тя остава рано без баща. В училище получава само високи оценки.

До 20-ата ѝ година броят на мъжете, с които съвсем реално е спала, е 40. Сексът е за веднъж, в голяма част от случаите - рисков, а диапазонът на партньорите ѝ включва: тинейджъри, които искат да изпитат първи сексуални тръпки, женени господа, които търсят разнообразие, мъже на нейната възраст, само че умножена по три.

Сексът е ужасен, мъжете винаги са доминантни и често повтарят сцени от порнофилми. Никога не се интересуват дали на нея ѝ е приятно, водят я в хотелски стаи и в коли.

Адреналинът на пристрастеното към интернет свалките момиче обаче всеки път се вдига и тя се връща пред компютъра за още.

Един от всеки десет младежи на възраст от 16 до 24 години използва интернет за запознанства и секс за една вечер, сочат данните изнесени от университета в Пенсилвания, САЩ. Жените в по-голям процент от мъжете стават жертви на виртуалното пространство. Порочната практика в интернет е свързана с изпращане на снимки, обикновено една в лице и една до кръста без дрехи, писане на мръсни съобщения, или sexting, разиграване на секс сцени пред уеб камерата, докато мъжът гледа.

Виртуалният любовен живот обаче създава нездрави представи за интимността и секса у момичетата. Непознати мъже се "интересуват" от тях, от чувствата им, обсипват ги с комплименти и мили думи, като по този начин повишават самооценката им, карат ги да се чувстват значими и харесвани. Създава се измамно чувство за отблагодаряване. Чрез секс на живо, който всъщност не е реален, както при нормалните взаимоотношения мъж-жена.

Историята, която ви разказахме по-горе, е по действителен случай. Целта на дамата, която я споделя, е да помогне на младите момичета в сходна на нейната ситуация и да насърчи интереса на родителите към онлайн живота на децата им, макар и пораснали.

А вие знаете ли какво правят 17-годишната ви дъщеря или 14-годишният ви син в мрежата?

Още по темата "Секс" в Jenite.bg

Дрехите, които си просят събличане

Първите пъти на звездите

Отговаряме на най-личните сексуални въпроси

Водещи

Най-четени