Пушков: Обама да се откаже от Нобеловата награда за мир! 11.04 | 10:40

Според него отличието трябвад а се даде на либийските деца

От iNews.bg

"Американският президент Барак Обама, ако е искрен в разкаянието си за интервенцията в Либия, трябва да се откаже от Нобеловата награда за мир", смята председателят на комитета на Държавната дума на Русия по международните въпроси Алексей Пушков, предаде ТАСС.

"Ако Обама е искрен в разкаянието си и иска да изкупи "грешката" си, той трябва да се откаже от Нобеловата награда за мир и да я даде на либийските деца", написа Пушков на страницата си в Twitter.

Повод за това стана изявлението на американския президент в интервю за телевизия Fox News, в което на въпрос коя според него е най-голямата му грешка, той отговаря:  "Може би, това е провалът в подготовката на плана на следващия ден след нахлуването в Либия. В този момент аз съм смятал нахлуването за правилната стъпка".

Пушков постави под съмнение и правото на Хилари Клинтън да участва в президентските избори в САЩ. "Ако войната в Либия е била най-голямата грешка на администрацията на Обама, то какво право има Х. Клинтън да поеме Белия дом, слбед като именно тя настояваше за тази война?", пише още Пушков.

Водещи

Най-четени