Рок и метъл феновете не са банкомати! 09.07 | 17:10

Какво (не) се случи на Sofia Rocks?

От Петър Чернев

През следващите дни основна тема на разговор ще е всичко онова, което (не) се случи на печално известния фестивал Sofia Rocks. Чувствата, които ме изпълват, са разнопосочни – от една страна ме е яд, че не успях да видя Godsmack, от друга – изключително смешно ми е от начина, по който Balkan Entertainment Company (BEC) се опитаха да се "справят” със ситуацията.

Какво имам предвид с кавичките? След като стана ясно, че вокалът на Godsmack има проблеми с гласа какво се случи. Притежателите на билети получиха възможност да си доведат приятел по време на първия ден на фестивала. Появиха се и еднодневни билети за втория ден, които струваха … Да, 60 лв. 

Тази цена сама по себе си ме кара да избеснявам по няколко причини: 1. Така ли се отнасяш с публика, която искаш да възпиташ в "изкуството” на купуване на билети предварително. 2. Криза е.

Да, това оправдание започна да става толкова безсмислено, колкото въздишката "Топло е” през лятото. Повечето хора съм почти убеден, че не са зарити в пари, които са готови да дадат с удоволствие

И докато сме на темата за новите "любими” проумътъри (хубава българска дума) на бая народ. Пичове, вие определено не знаете как да се отнасяте с потенциалните си клиенти. Каква причина би те накарала да си купиш билет за нещо 2 месеца по-рано? Нали в крайна сметка можеш да получиш нещо съвсем различно. 

Да, форсмажор, разбирам, ама… Не може информацията за това, че Iggy and the Stooges няма да идват да се появява НЯКОЛКО ЧАСА преди концерта и при това - зарита в част от друга информация.

Простотията с Lou Gramm band дори няма и да я коментирам. Съставът влезе през "задния вход” на фестивала и през него излезе… Съгласете се, че не всички могат и следят датите на съответния изпълнител на официалния му сайт, за да знаят какво да очакват. И дали да го очакват. 

Каква е гаранцията, че на Red Hot Chili Peppers няма да решат, че не им се свири и да се обърнат и да не дойдат? Какво после правим с всички онези хора, които са се разделили с между 70 и 160 лв. Между другото – не мисля, че оправданието "недостатъчно продадени билети” е достатъчно сериозно причина за местенето на концерт.

И така. Има още изключително много да се желае в отношенията фен-организатор. 

Първите само псуват под сурдинка промените в последния момент и ги приемат. Би било много поучително, ако на някой концерт не отиде НИКОЙ просто, за да покаже, че такива неща (и промени в последния момент) не му минават. Ноооооо… Това е (почти) невъзможно да се случи, особено в нашата татковина, в която винаги ще се намери някой, който да играе контра на всички останали. Ей така, за принципа. Не за друго. 

Организаторите от своя страна продължават да си правят какво искат. И виждат феновете само като лесен начин за забогатяване. Пичове, ТАКА НЕ СЕ ПРАВИ... По-голямата част от рок и метъл феновете са интелигенти хора, а не просто банкомати или ходещи портфейли, които просто чакат да си дадат парите за нещо, което в крайна сметка няма да получат.

(Автор на мнението е нашият колега Петър Чернев от Econ.bg. Можете да споделите с нас Вашите коментари, мнения и препоръки на редакционния ни имейл - info@inews.bg. Текстовете се публикуват след редакторска намеса.)

Водещи

Най-четени