Хората се изнервиха... 04.01 | 15:52

Проблеми на живот и смърт занимават българите в последно време

От Мартина Панайотова

Много нерви изхаби българският народ в последните месеци.

Държавата бе разкъсана от фундаментално важни проблеми за човешкото оцеляване като: ще се пуши ли, или няма да се пуши на обществените места; ще пусне ли, или няма да пусне кабелният оператор "Булсатком" bTV-то на хората; ще има ли възмездие, или няма да има за служителката от "Балкантурист", която теглила един Google и си избрала случайна снимка на щатска планина, която след това, някак си, по неведомите вселенски пътища, се озова на телевизорите на всички (защото се излъчи по националните телевизии) в Новогодишната вечер зад гърба на президента.

И не им стигна този резил на българите, а горките нямаше на коя програма да превключат телевизорите, защото bTV е на снежинки. Не могат да си и запалят една цигара за успокоение, защото в крайна сметка забраниха пушенето по заведенията, а те се намират именно в такова. Нерви!

Отделно от това, по Нова година (по време на същата тази Нова година – със снимката и без bTV) Валери Божинов засмукал гърдата на Азис "в популярно столично заведение". Е бива ли сега така да се излага момчето? Та обикновено това е работа на съпругата му, която ежедневно смуче общественото внимание най-вече покрай новите ританки "Versace" на бебето си и чрез кървавата война с поп-фолк певицата Алисия – бившата на Божинов, който засмукал Азис. Нерви!

Покрай тези важни въпроси минават и второстепенни новини за поредната криза в здравеопазването, за поредния умрял от глад или от липса на лекарства пенсионер, за стачките на същите тези пенсионери, за поредната нова статистика, според която винаги сме на челно място по корупция или в дъното, стане ли въпрос за елементарен жизнен стандарт, за топящата се като бучка лед в новогодишното уиски нация, за нейното перманентно застаряване, респективно – обедняване.

Естествено, тези новини се приемат с будистко спокойствие. В крайна сметка, за какво да хабим нерви за глупости? И да се нервираме, и да не се нервираме, в крайна сметка нищо не можем да направим... затова е много по-мъдро да не се занимаваме с тъпотии и да се отдадем на много по-приятните неща... които всъщност са ни забранени. Егати нервите!

Обаче, пичове, трябва да я караме по-леко с вълненията. Нали знаете приказката за една патка, която се нервирала, нервирала, па накрая затъпяла...

Водещи

Най-четени