„Булгартабак” платил 103 млн. лв. за български тютюн 09.02 | 12:50

Компанията се е разплатила на 100% с всички производители

От iNews.bg

За последните 5 години "Булгартабак” е изплатил на родните тютюнопроизводители 103 млн. лв.  Срещу тази сума компанията е изкупила 25 230 тона тютюн от последните пет реколти от всички сортови групи. От тютюни от сортова група Басми - 7 142 тона, от сортова група Каба кулак - 1 769 тона, от сортова група Бърлей - 6 385 тона, а от сортова група Виржиния -  9 925 тона. До момента за изкупна кампания 2015, компанията е изплатила 100% всички дължими суми към тютюнопроизводителите. Изкупени са общо 3100 тона тютюн за над 13 млн. лева.

"Булгартабак” е със стабилен пазарен дял от около 20% на изкупуваните количества и запазва постоянен обем в сравнение с другите компании. Изкупуването на тютюни, промишлената им обработка и търговията с тях е едно от основните направления в работата на "Булгартабак”. Политиката на компанията в тази насока е активна и устойчива.

"Булгартабак” е инициатор на множество инициативи, целящи устойчиво развитие и популяризиране на българския ориенталски тютюн. Компанията активно участва в създаването на "Асоциация Български Тютюн”- сдружение с нестопанска цел, чиято основна цел е стабилизиране на сектор "Тютюн”. Компанията е и член на Консултативния съвет по тютюна към Министерство на земеделието и храните, както и активен участник в законодателните инициативи.

"Булгартабак” стриктно изпълнява задълженията си по приватизационния договор. Според него за срок от пет години, считано от 2011 г., дружеството трябва да изкупува по 5 000 тона тютюни годишно.

Водещи

Най-четени