Компютърните игри превзеха Рекордите на Гинес 21.01 | 11:51

Новото издание отразява важността на новите технологии

От Нели Минчева

Най-добрият виртуален играч на боулинг, най-много псуване по време на игра и най-популярна игра във Facebook – това са само част от рекордите, събрани в новото издание на библията за шантави постижения – Световните рекорди на Гинес, съобщава Ройтерс.

В четвъртък излезе новата книга "Guinness World Records 2011 Gamer's Edition", а в нея са включени рекордьори от ученическа до пенсионерска възраст. Всички са демонстрирали изключителни умения и в крайна сметка доказват колко съществено новите технологии са навлезли в живота на хората.

"Игрите са станали адски важна част от поп културата и тазгодишното ни издание отразява именно това", казва Газ Дийвс, редактор на книгата.

Най-възрастният геймър в "Guinness World Records 2011 Gamer's Edition" е 85-годишният Джон Бейтс от Уисконсин. Бившият училищен директор е бил буквално пристрастен към боулинга на Nintendo и постигнал най-добрия резултат в играта. На противоположната страна е 9-годишната Риота Уада от Токио, която е най-младата геймърка, постигнала перфектен "ААА" резултат в музикалната видеоигра Dance Dance Revolution.

Мицугу Кикай, на 25 години от Токио, е рекордьор с колекцията си от вещи, свързани с героя Супер Марио – 5 400 на брой. Ани Леунг от Сан Франциско пък е отличена за това, че е постигнала най-висок резултат при жените в играта Guitar Hero 3 – 789 349 т.

Други рекорди включват най-много псуване по време на игра, най-много хора, пеещи в караоке игра и най-популярна игра във Facebook, която е Farmville с 60 милиона активни потребители месечно.

В новоиздадената книга също така са поместени резултатите от проучване за най-популярен герой от видеоигра. Повече от 13 000 човека са посочили Супер Марио – добричкия мустакат водопроводчик. На второ място е класиран Линк от Легендата за Зелда, а трети е Master Chief от Halo: Combat Evolved.

Водещи

Най-четени