Котоошу допусна първо поражение на турнира в Токио 19.09 | 13:48

Другият българин в японското професионално сумо - Даниел Иванов-Аоияма, не успя да се противопостави на "йокодзуна" Хакухо

От Мариян Найденов

Най-добрият български сумист Калоян Махлянов-Котоошу допусна първо поражение на големия есенен турнир по сумо в Токио.

Гигантът от Джулюница загуби от Гоейдо с хватката "уватенаге" в схватка от петия кръг на надпреварата в японската столица.

Така Котоошу вече е с баланс от 4 победи и 1 поражение и отстъпи от върха на класирането. Съперник на българина в шестия кръг утре ще бъде Шохозан, който е с 2 успеха и 3 загуби до момента.

Другият българин в японското професионално сумо - Даниел Иванов-Аоияма, не успя да се противопостави на "йокодзуна" Хакухо, който му приложи техниката "катасукаши", за да запише пети пореден успех в турнира.

Така Даниел Иванов, който вчера хвърли бомбата, побеждавайки другия Велик шампион - Харумафуджи, записа четвърто поражение в Токио. Следващият съперник на Аоияма е "одзеки" Кисеносато, който е с баланс от 4 победи и 1 загуба.

Хакухо, който се е устремил към 27-а Купа на Императора в кариерата си, дели първото място с пълен актив заедно с "маегашира-8" Йошикадзе.

Водещи