4-ма са задържани за манипулиране на електромери 17.09 | 12:08

Двама от тях са хванати в момент на извършване на манипулация на електромер

От Кремена Бедерева

Организирана престъпна група за манипулиране на електромери, с цел укриване на реално консумирана електроенергия е неутрализирана от служители на отдел "Криминална полиция” и отдел "Разследване” на ГД "Криминална полиция”.

Това стана ясно на пресконференция в ГД "Криминална полиция”, предаде Агенция "Фокус”. Акцията е проведена във взаимодействие с представители на ЧЕЗ-България.

Задържани са четири лица, като три от тях са действащи служители на електроразпределителното дружество, занимаващи се с отчитане на консумираната електроенергия. Четвъртият задържан е бивш техен колега.

Двама от тях са задържани в търговски обект в момент на извършване на манипулация на електромер. Другите двама са задържани в офис на ЧЕЗ Разпределение България.

В резултат на операцията в автомобили и на адреси на задържаните са намерени над 200 електромера, над 1100 пломби за електромери, множество холограмни стикери, пломбажни клещи, пари и други предмети, имащи отношение към осъществяваната престъпна дейност на групата.

По случая е образувано досъдебно производство. На четиримата задържани са повдигнати обвинения по чл. 321, връзка с чл. 234В от НК. Те са задържани за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.

Водещи

Най-четени