Автоджамбазинът, блъснал полицай, отнесъл и джипа на Цеца Величкович 26.10 | 12:00

Легендарният автокрадец е Асен Колев-Хастара, който вчера избяга при опита да го арестуват, издират го

От iNews

Легендарният автокрадец с прякор Хастара е беглецът, блъснал полицай и бус в опита си за бягство вчера. Бусът се е оказал собственост на сръбската турбофолк певица Цеца Великович и е бил паркиран пред столичен хотел, твърди в свое разследване "Телеглаф".

Екшънът като от филма "Бързи и яростни" се разразил на 25 октомври в ранните часове в София. Асен Колев-Хастара и аверът му все още не са открити от полицията.

 Легендарният автокрадец Асен Колев-Хастара.Легендарният автокрадец Асен Колев-Хастара. Снимка: Телеграф

Бариери

Хастара и аверът му набелязали бял суперлуксозен джип "Рейндж Роувър" и проследили, че през нощта е паркиран в подземния гараж на хотел. С автомобил с крадени табели и самият той също свит, те влезли през бариерите и успели да отключат и запалят скъпия всъдеход. Криминалисти коментираха пред "Телеграф", че работната им кола също била "Рейндж Роувър" и избрана нарочно, за да заблудят полицаите.

Изненада

Въпреки това обаче те били изненадани, докато излизат с двата джипа през бариерите. За да избягат, избили бариерите и блъснали един от униформените.

Малко по-късно работната кола била открита опожарена. "Това е запазена марка на Хастара. Той гори автомобилите, за да не намерят негови косми и ДНК. Редовно хвърля и косми от фризьорски салони, както и всякакви дезинфекциращи препарати", разказаха полицаи.

Името на Асен Колев нашумя скандално през 2013 г., когато отново с краден "Рейндж Роувър" блъсна зад НДК колата, в която се возеше тогавашният шеф на ДАНС Константин Казаков. След преследване обаче той беше арестуван. Извършваше кражби, докато е издирван за влязла в сила присъда. След като излезе на свобода, Хастара продължи да краде луксозни джипове, като е подозиран за серия от шеметни удари.

Най-четени