Автокрадец №1 Асен Хастара връща джипа на Плевнелиев 16.01 | 14:59

Оказа се, че той е сред ушенцата на МВР в ъндърграунда, по чиито доноси за кражбата бе арестуван Илиян Димитров – Бабичката

От iNews

Автокрадец №1 Асен Колев – Хастара се е заел да върне откраднатото БМВ Х5 от Десислава Банова – Плевнелиева, съобщи пред "Уикенд” източник от подземна София. Оказа се, че Хастара е сред ушенцата на МВР в ъндърграунда, по чиито доноси за кражбата бе арестуван Илиян Димитров – Бабичката.

Софийският градски съд обаче отмени определението на Районния, с което Бабичката, обвинен като помагач в кражбата на джипа, беше задържан под стража. Вместо това съдът пусна апаша незабавно от ареста и без никаква мярка за неотклонение. В мотивите си съдебният състав изтъкна, че обвинението почива на съмнения и оперативни данни, които не са процесуално проверени.

Първоинстанционният съд е допуснал процесуална грешка, като се е позовал на полицейска докладна с предположения, която не е доказателствено средство, преди да бъде проверена. Освен това Софийският районен съд пренебрегнал и факта, че при разпознаването бившата синоптичка не била категорична. Деси Банова признала, че е сигурна на 70%, че това е лицето, което се е бутнало в нея. Освен това тя описва "пухкав мъж с черна кожа”, а обвиняемият е слаб и светъл.

Напомняме, че Х-петицата за 200 бона, подарък от влюбения Плевнелиев, беше откраднат на 18 декември от паркинга на "Ринг мол” в София. Деси Банова-Плевнелиева паркирала джипа, а след това в нея се блъснал мъж с раница, докато друг подкарал автомобила. Автокрадците успели да задигнат скъпата кола, защото в чантата на мъжа имало усилвател, който предал сигнала от ключа на джипа. Джаджата, с която е извършена кражбата, е на Илиян Бабичката. Той я купил преди месец за около 20 000 евро и се хвалел сред крими контингента с нея.

Водещи

Най-четени