Бежанците почнаха да бягат през Марица 06.10 | 12:54

214 мигранти са задържани и ги настаняват в лагери

От iNews.bg

Засилената охрана по границата дава резултати. Само за няколко часа бяха задържани 214 сирийски бежанци, влезли в Гърция по Марица. Те се възползвали от ниското ниво на реката, но гранична полиция ги хванала и в момента ги настанява в лагери в Северна Гърция.

Припомняме, че властите увеличиха охраната в района, тъй като се очаква да има бежански наплив там. Все пак се забелязва, че броят на мигрантите към гръцките острови значително е намалял. Причината е, че веднъж влезли на тяхна територия, после нямат право да се връщат обратно. Ето защо те започнаха да търсят вход за южната ни съседка по сухопътната граница с Турция или по река Марица.

Засега няма струпване на бежанци, но въпреки това от днес започва работа и нова европейска Агенция по граничната охрана, съобщи БНР. Специалисти са изпратени както на морската граница в Егейско море, така и на сухопътните граници. Също така агенцията ще участва в съвместни операции с гръцките гранични сили по охрана от нелегални имигранти. Екипите на европейската агенция са снабдени с мобилни термовизионни системи, техника за въздушно наблюдение и кораби за охрана и участие в спасителни акции.

Водещи

Най-четени