Бездомник плашил Фестивалния център-Варна с бомби 16.01 | 15:36

Четири пъти подал сигнал за взривно устройство

От Кремена Бедерева

33-годишен бездомник е подал четири фалшиви сигнала за бомба във Фестивален и конгресен център-Варна, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

В 15.59 часа вчера (15 януари) в оперативната дежурна част на Първо Районно управление "Полиция”-Варна е получен сигнал за злоумишлено анонимно телефонно обаждане, постъпил в Регионален център 112 от анонимен мъжки глас, който е съобщил, че има поставена бомба във "Фестивален и конгресен център" – Варна, бул. "Сливница” №2.

Обаждането е било осъществено от уличен телефон, находящ се в гр. Варна, бул.”Княз Борис І” срещу №34. В сградата на ФКЦ – Варна е бил извършен оглед от служители на Първо РУП Варна и след като не са открити съмнителни вещи и пакети, работният процес е бил възстановен.

След проведени целенасочени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Първо РУП, е установен и задържан извършителят на обаждането – Б. С. Д., на 33 години от гр. Бургас.

Лицето пребивава в гр. Варна без адресна регистрация. Установено е, че същият е извършител и на предходни три обаждания за поставени взривни устройства във Фестивален център - Варна – на 08 януари, 10 януари и 12 януари 2013г. Б. С. Д. е задържан за 24 ч. в Първо РУП.

Материалите са докладвани на Районна прокуратура - Варна.

Водещи

Най-четени