Взривилият се с пиратки е легенда в бънджи скоковете 30.07 | 16:27

Веселин Радев – Зеления е настанен в болница "Св. Анна" във Варна в тежко състояние

От Диана Цветкова

Мъжът, който се взриви с пиратки в нощта на 26 срещу 27 юли във Варна, е легендата в бънджи скоковете у нас Веселин Радев – Зеления, съобщава варненският сайт petel.bg.

Сега 45-годишният Радев лежи в болница "Св. Анна" в тежко състояние с разкъсвания на гърдите.

"Надяваме се да се оправи. Все още е в реанимация и не знаем подробности. Много се надявам да се оправи. Не ми казват нищо", каза един от най-близките приятели на Зеления и шеф на клуб "Адреналин" Росен Касабов.

Той не коментира как евентуално е станал взривът, но познати на Веселин Радев допускат, че сигурно е правил някакъв експеримент, като посочват, че Зеления е "луда глава" и "екстремен човек".

Росен Касабов обаче призова да не се спекулира с темата и да не се търсят сензации в случая.

Още в петък (27 юли) от варненската полиция съобщиха, че взривът е предизвикан от множество пиратки и работят по изясняването на инцидента.

Веселин Радев – Зеления е един от основателите на бънджи скоковете у нас. През 1989 г. той заедно с Росен и Стамен Касабови изпълняват първия подобен скок, като използват употребяваните в алпийската техника динамични въжета.

По-рано тази година пък той бе и екстремиста, който скочи с парашут от Аспаруховия мост, но не водата, а над асфалта под моста.

Водещи

Най-четени