Герман Костин остава в ареста, реши за втори път Апелативният съд 06.08 | 14:56

Руснакът е обвинен в убийството на 5-годишния Никита Леонтиев

От iNews.bg

Съдът отказа за пореден път да пусне под гаранция от ареста руския гражданин Герман Костин, обвинен в убийството на 5-годишния Никита.

Тялото на русначето беше намерено през март тази година в куфар, заровен край софийското село Пасарел.

Това реши днес вторият пореден състав на Софийския апелативен, съобщи БТА.

Още при първоначалния оглед бяха констатирани следи от насилие. През месец май прокуратурата задържа и обвини Герман Костин за умишленото убийство на 5-годишния Никита от Русия.

Прокуратурата разполага с неоспорими доказателства, че Костин е извършил на убийството. Това потвърждават записи от камерите на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), които са го заснели как шофира към мястото на извършване на престъплението. Засичане на мобилния му телефон пък показва, че той се е намирал в района по същото време.

На 2 март в Приморско пък бе открито разчленено тялото на жена. Следствието стигна до извода, че то е на рускинята Анна Леонтиева – майка на малкия Никита. 20 дни по-късно бе намерен и трупът на момченцето в куфар край Пасарел.

Според разследващите момченцето е русначето Никита Леонтиев, син на намерената мъртва в Приморско жена. Герман Костин и майката на детето са били съдружници във фирма за недвижими имоти. Предполага се, че убийството е извършено заради пари.

 

 

Водещи

Най-четени