Задържаха крадец с 19 присъди 18.01 | 08:10

Той е арестуван при специализирана полицейска операция М.И.Л.Е.В.

От Гергана Златкова

Задържаха крадец на коли във Велико Търново.

Арестуваният Звезделин Методиев е извършвал престъпления на територията на Област Велико Търново –в град Велико Търново, град Павликени и град Свищов.

Това съобщи комисар Живко Коцев, директор на Областната дирекция МВР във Велико Търново, цитиран от агенция "Фокус”.

Звезделин Методиев е на 24 години, криминално проявен, с богато съдебно минало.

Има 19 присъди до момента. Те са предимно за противозаконни отнемания на моторни превозни средства и кражби – обикновени и взломни.

"В рамките на 4-5 дни Методиев е успял да извърши поредна серия от престъпления отново от същия вид, за които е осъждан”, заяви комисар Коцев.

Методиев е бил задържан вчера около обяд след мобилизация на целия ресурс на Областната дирекция МВР във Велико Търново, както и на служители от областните дирекции на МВР в Плевен, Русе, Ловеч.

Той е задържан при специализирана полицейска операция М.И.Л.Е.В. (Мастит Измамник Лицемер Е Вреден). 25-годишният Звезделин Методиев е активен представител на криминалния контингет за кражби на Моторни превозни средства - МПС и вещи и части от МПС, съобщи още Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи.

През периода 2002 – 2012 година Методиев има издадени общо 19 присъди.

Девет от присъдите са за противозаконно отнемане на МПС, а останалите 10 присъди са за кражби от жилища на граждани и необитаеми къщи. Три от тях са били извършени в условията на опасен рецидив – каза министър Цветанов.

През октомври 2012 година Методиев е задържан за противозаконно отнемане на три МПС – два леки автомобила Фолксваген Голф и един микробус. Два от автомобилите са били отнети на територията на ОД МВР Плевен, а третият – в Горна Оряховица.

Установено е, че Методиев е извършил престъпленията три дни след като е бил освободен от затвора в Плевен, където е изтърпявал присъда "лишаване от свобода” за срок от две години за извършени взломни кражби при условията на опасен рецидив и противозаконно отнемане на МПС – каза вътрешният министър.

Водещи

Най-четени