Закопчаха двама, докато точат чужди пари от банкомат 14.08 | 12:37

Мъжете са задържани посред нощ при АТМ-устройство в силистренско село

От Диана Цветкова

Двама мъже са задържани, докато теглели пари с фалшиви банкови карти в силистренско село, съобщи МВР.

Двамата криминално проявени – 33-годишният Р. П. и П. В. (на 38 г.), са арестувани в с. Професор Иширково, след получен сигнал за източване на чужди сметки от конкретно АТМ-устройство.

Около 1:30 часа миналата нощ (13 август) автомобилът на заподозрените се появил в близост до банкомата в селото.

Там обаче вече бил заложен капан – чакали ги два екипа за наблюдение на териториалното звено "Борба с организираната престъпност" и на група "Охрана на обществения ред".

В момента, в който единият мъж опитвал да изтегли пари от банкомата, а другият го пазел антимафиотите предприели действия по задържането им.

Двамата опитали да се изплъзнат на униформените и побягнали, изхвърляйки по пътя си част от фалшивите карти. След кратко преследване обаче белезниците щракнали на ръцете им.

У мъжете са намерени други фалшиви банкови карти и значителна сума пари. В автомобила им пък полицаите открили пакетче канабис.

Мъжете са стари познайници на полицията – регистрирани са за подобни престъпления в миналото, имат и други криминални прояви. След първоначалното 24-часово задържане мярката им за неотклонение е удължена на 72 часа арест.

В процес на изясняване са размерът на изтеглените до момента суми и сметките, от които е правено това. Работата по случая продължава в условията на образувано досъдебно производство.

Водещи

Най-четени