Изверги убиха и влачиха делфин 12.08 | 16:40

Трупът на животното е захвърлен край къмпинг "Градина"

От Кремена Бедерева

Жестоко убийство на делфин потресе България. Изверги убиха делфин на родното Черноморие и захвърлиха трупа му край къмпинг "Градина". Това съобщава dartsnews.bg.

За зла участ животното е било влачено с автомобил над 500 м, а безбожно дългата следа от кръв и морска вода води точно до мъртвото му тяло.

Шокиращите за нормалните хора убийства на делфини не са новост в България. Само през миналото лято бяха открити над 68 мъртви бозайници по плажовете от Бяла до Царево, съобщиха тогава от РИОСВ-Бургас.

Сред труповете е имало екземпляри от видовете афала, муткур и обикновен делфин, а трупове са намирани във всички крайбрежни общини в териториалния обхват на инспекцията.

Всички морски бозайници у нас са защитени със Закон за биоразнообразието. Те не могат да бъдат преследвани, обезпокоявани, улавяни или убивани. Забранено е и вземането на намерени мъртви екземпляри. В тази връзка РИОСВ е длъжна да съобщава на екологичното министерство за всеки случай на умрял делфин.

Според Закона административните наказания за посегателство срещу делфини варират от 100 до 5000 лева за физическо лице и от 500 до 10 000 лева за юридически лица.

1008524

Водещи

Най-четени