Изловиха трима телефонни измамници в София 22.11 | 17:15

Иззети са множество мобилни телефони и SIM-карти

От Андриян Георгиев

Арестувани са трима участници в организирана престъпна група за телефонни измами в София и областта, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Двама от тях са открити в лек автомобил, спрян в района на с. Бяла черква, община Павликени. Това са Е.Ф. на 32 години, по прякор Енгин, и П.Н. на 31 години, известен като Калчо.

По същото време в столицата е задържан 33-годишният Л.Л., който участва в групата в ролята на куриер.

Намерени и иззети са множество мобилни телефони и SIM-карти, част от които са ползвани при извършване на измамите. Групата била съпричастна към извършването на подобни измами и опити за измами в столицата и в страната.

Една от схемите, по която действали мошениците била следната: звънят на случайно избрани телефонни номера, искат пари под предлог за пострадал близък при пътен инцидент, нуждаещ се спешно от пари за операция и поставяне на златен пирон, и открадват различни суми и/или златни накити. 

Ползвали и други сценарии: съобщават за пътен инцидент, предизвикан от близък или роднина, при който е пострадал скитник и трябва да се плати на свидетели, които да заявят, че пострадалият сам се е хвърлил под автомобила; близък или роднина е получил инфаркт и са необходими пари за спешна операция, която ще направи "светило” в хирургията; близките да дадат сума, необходима за зареждане на ваучер на внук или роднина, участвал в пътен инцидент, за да поддържа контакт с роднините и адвокатите си. 

Тримата задържани ще останат в ареста 24 часа. 

Водещи

Най-четени