Изнасилвачът от Камено се оказа сериен, похитил дори майка си (16+) 13.11 | 12:01

Вчера Васил Кънчев бе задържан за изнасилването на 7-годишно момиченце

От Филипа Тодева

7-годишното момиченце, за чието изнасилване вчера бе задържан Васил Златев Кънчев, не е първата му жертва. Разследване на "Флагман" установи, че най-вероятно той е похитил и собствената си майка. За престъплението срещу детето го грозят до 6 години затвор. Установено е, че Кънчев е примамил малката Марияна с шоколад. Купил и за по-малката ѝ сестричка, но решил да я отведе в дома ѝ.

"Видях, че край децата се върти Васил, но и през ум не ми мина, че може да посегне", разказва продавачката от близкия супермаркет Димка Т., която му продала шоколада.

Малката Марияна била насилена от него върху дюшека на пода. Детето получило тежки травми и ще му е необходимо продължително лечение. Когато Кънчев отвел Мария до дома ѝ, полицията и баща ѝ вече я издирвали. Без капка срам мъжът решил да се напие в кръчмата след гнусното деяние.

Местните разказват, че преди години семейството на Васил пристигнало в Камено от близкото село Кръстина. Купили къщата близо до центъра, обзавели я, били свестни хора. Васил завършил средно образование и станал такелажник в ПМУ-Бургас. Тогава се оженил, но съпругата му бързо го напуснала, още преди да роди дете от него. После се оженил за Нели, от нея имал три деца – момче и две момичета, които сега са на 25, 23 и 22 г. Те живеят в Гърция.

"Не беше стока още по онова време, когато имаше ред. Не спираше да тормози майка си. Една сутрин се чу, че Митра се е обесила, не помним какво установи аутопсията, но достатъчно много хора знаем, че преди да си сложи въжето, е била изнасилена от сина си. След това, има-няма месец, баща му почина от мъка, без да каже истината", разказват съседите.

Живееща до тях жена твърди, че преди години в двора видяла как Васил блудствал и с по-голямата си дъщеря, когато била все още на 13-14 години. Често от къщата се чували викове за помощ и писъци, но хората били свикнали с тези отношения в семейството и не ги закачали. Васил изкарал в такелажното 10 г., а след това с Нели и децата заминали на работа в Гърция. Две години по-късно Васил се прибрал у дома – в много тежко психическо състояние и белези по лицето и тялото. Разбрало се, че в Гърция посегнал сексуално на съпругата на работодателя си, след което получил наказание направо от него самия, без да викат полиция.

Пълното пропадане на Васил започнало след 2002-2003 г. Първо продал всички вещи от дома си, а след това – дори и оградата на двора. Започнал да краде, да пиянства, чувало се, че е изнасилвал възрастни жени, които обаче си мълчали, защото градчето е малко и подобни неща все още се приемат за срамни. "Дано никога не го изкарат от лудницата", надяват се в Камено.

Вчера възмутени родители обградиха сградата на полицията и настояха за публично линчуване на Кънчев.

"Докато ние скандираме отвън, разбираме, че този мизерник вътре в ареста искал да яде баничка. Видяхме как един от униформените отиде да му купи храна", казват протестиращите.

Всички са настръхнали в подкрепа на бащата на първокласничката – Р. И. Х., който от шест дни не е на себе си. Човекът е почтен и вади прехраната на семейството си, работейки по 15 часа в дърводобивно предприятие, началник му е бившият кмет на Камено Димитър Которов, който потвърдил, че подчиненият му е свестен и работлив.

"Възмутени сме и не смеем да пуснем децата си навън, защото за този човек отдавна всичко се знае от полицаите. Можеха отдавна да го освидетелстват и да не го вадят от лудницата", казват възрастни жени от махалата.

Водещи

Най-четени