Искат постоянен арест за британеца, пребил в хотел на Слънчака възрастен мъж 07.09 | 20:00

При побоя са пострадали трима души – 68-годишен шотландски турист и двама охранители на хотела

От Ани Романова

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за 27-годишния британски турист Дани Джеймс, който нападна друг турист в хотел в "Слънчев бряг”. При побоя са пострадали трима души – 68-годишен шотландски турист и двама охранители на хотела.

Нападението било извършено в нощта на 5-и срещу 6-и септември. В предпоследния ден от почивката си Джеймс, който бил в "Слънчев бряг" с майка си, напада в коридор на хотела друг турист. 

Британецът се прибрал във видимо нетрезво състояние. Пожелал да си вземе още алкохол от бара на басейна и охранителите го насочили към фойето. Това отключило агресията. Младият мъж първо ударил един от гардовете. Наложило се да извикат майката на госта, за да го прибере в стаята. В коридора обаче Джеймс засякъл друг гост на хотела - 68-годишния шотландец, и се нахвърлил и върху него. 

След нападенията, Джеймс се опитал да избяга от полицията, слизайки от петия до пърия етаж през балконите. 

Оказана е медицинска помощ на пострадалия шотландски турист. Направени са му пълни изследвания и, по информация на ръководството на хотелската верига, той няма сериозни наранявания. В същото време в стаята на нападателя полицията открила спринцовка. Майка му обяснила, че тя му бил нужна заради проблем със зъб. 

Дани Джеймс е задържан за 72 часа. Взети са му проби за алкохол и наркотици, коиото ще излязат до дни. Повдигнато му е обвинение за хулиганство. В събота съдът в Несебър ще гледа мярката му за неотклонение. Според прокуратурата, ако се докаже вината му, агресивният турист може да получи до пет години затвор.

"Няма някакви реални видими причини за тези хулигански действия. Абсолютно нетърпими ще бъдем. Наказанието, което е предвидено, вероятно ще бъде и по-тежко. Засега е хулиганство и лека телесна повреда по хулигански подбуди, но тъй като са множество деяния, няма как да стане както с шведа и да мине с глоба. При доказване на вината наказанието ще бъде лишаване от свобода, а дали ще е ефективно или условно, това ще реши съдът”, коментира апелативният прокурор Любомир Петров.

Водещи

Най-четени