Конфискуваха над 300 л контрабанден спирт от семейство 08.10 | 16:11

От автомобилите и вилата на семейство в костенското с. Гуцал

От Андриян Георгиев

От автомобилите и вилата на семейство в костенското с. Гуцал са били конфискувани над 300 литра контрабанден спирт, съобщиха от МВР-София.

В събота (6 октомври) около 16:30 часа полицаи спрели за рутинна проверка Fiat Uno със софийска регистрация, управляван от 33-годишен мъж. В автомобила униформените се натъкнали на 26 бутилки с вместимост от 5 литра без поставен български акцизен бандерол, съдържащи общо 130 литра спирт.

Бутилките били иззети заедно с автомобила. Колата била собственост на жената на водача, 47-годишната М.Л. от София. Полицаите спипали и нея в селото зад волана на лек автомобил Citroen Berlingo. Полицаите и в него намерили голямо количество спирт, 170 литра, разпределени отново в бутилки от по 5 литра, без акцизен бандерол.

Последвала проверка на имотите на семейството в с. Гуцал, като във вилата полицаите за трети път се натъкнали на нови 23 запечатани бутилки от по 0,7 л, отново без акцизен бандерол, съдържащи общо 16,1 литра спирт, идентичен на намерения в двете коли. Бутилките са иззети с протокол за доброволно предаване.

С.Х. и М.Л. са задържани за 24 часа. 

Водещи