Мъж вилня и направи погром в поликлиниката в Благоевград 13.12 | 09:29

Изпочупени са стъкла, разбити са помещенията на ТЕЛК

От Мая Александрова

Мъж направи погром рано тази сутрин в помещенията на поликлиниката в Благоевград. Разбити са помещенията на ТЕЛК. Извършителят бе задържан, но избяга.

Към 4:20 часа тази сутрин дежурните в Центъра за спешна медицинска помощ излезли на повикване. Като се върнали, видели, че от помещенията на ЦСМП изтичал млад мъж, на около 25 години. След като излязъл през вратата на ЦСМП, той се шмугнал в поликлиниката. Болничната охрана го подгонила, но той изчезнал.
Когато охраната на МБАЛ започнала да търси мъжа, той излязъл през тясното прозорче на лабораторията на втория етаж, където се оставаят пробите за изследвания, след което по стълбището слязъл надолу към първия етаж.

Шофьор на ЦСМП го видял, че влиза в тоалетната на първия етаж. Тогава единият охранител го хванал за яката и повел към Спешно-приемно отделение. Точно пред вратата на СПО неизвестният на този етап мъж с ловка хватка се измъкнал от охранителя и побягнал през тунела надолу към улица "Славянска". Тогава охранителите уведомили полицията.

Пораженията обаче главно в помещенията на ТЕЛК-а са станали ясни, след като към 6:30 часа санитарките, които чистят, отключили вратата.

Разбит е кабинетът на шефа на ТЕЛК д-р Дюлгерова. Вратата е изкъртена от пантите. Разбит е и прозорецът на гишето на архива. Има счупени прозорци и врати към кабинетите на лекарите от ТЕЛК, съобщава struma.bg.

Неизвестният взломаджия най-вероятно още към полунощ е влязъл през вратата на ЦСМП и се е качил по стълбището, водещо към ТЕЛК. Влязъл при ТЕЛК-а, след като разбил прозорче на преградените с алуминиева дограма помещения.

Тепърва полицията ще започне оглед на разбитите помещения, тъй като първоначално се смяташе, че взломаджията само е разбил гишето на лабораторията.

Разследващите установяват успял ли е нападателят да открадне апаратура или други вещи.

Водещи

Най-четени