Нечовешко! Отрязаха краката на куче и го зарязаха вързано 06.11 | 17:15

Сдружението за защита на животните във Видин го спаси и търси стопани

От Филипа Тодева

Случай на изключителна жестокост към животните отново втрещи обществеността. Неизвестен осакати куче във видинското село Новоселци, като му отряза задните крака.

Осакатеното животно е намерено вързано край колибка до селото, съобщи ветеринарният лекар д-р Ивайло Иванов, при когото е отведено кучето, пише в. "Конкурент". Той обясни, че кучето е намерено от жена, която участва в сдружение "Добрина, хуманност, състрадание". Жената няколко дни е носела храна и вода на кучето и видяла, че никой друг не се грижи за него.

Според ветеринарния лекар краката на кучето са отрязани с остър предмет, вероятно преди 10 дни до две седмици. "Ще алармираме полицията", увери д-р Иванов, който също е член на сдружението за защита на животните.

"Това е много голяма жестокост. Досега нашето сдружение е пускало няколко жалби за малтретиране на животни, но полицията е прекратявала всякакви действия, защото не открива извършителите", каза Юлия Иванова от същото сдружение.

Животинчето не може да остане на улицата, защото не може нито да ходи, нито да си намери храна. Сдружението за защита на животните във Видин търси стопани за осакатеното куче. 

Най-четени