Обраха руска туристка в Несебър 17.09 | 11:37

21-годишен старозагорец откраднал от туристката златен синджир

От Кремена Бедерева

На 15 септември в Районно Управление "Полиция" - Несебър е получено съобщение за лице, което е извършило грабеж на златен синджир от руска туристка в района на Аквапарк – Несебър, след което се е качило в лек автомобил със старозагорска регистрация.

В резултат от предприетите незабавни оперативно издирвателни мероприятия около 20.15 часа издирвания автомобил е засечен от служители на УП - Каблешково в района на с.Дъбник. С автомобила са се придвижвали лицата: 21 год. Х.Х., 23 год. Р.Й., 23 год. С.П. и 31-годишната С.С., всички от гр. Стара Загора.

Лицата са отведени и задържани с полицейски заповеди за 24 часа в Районно Управление "Полиция" - Несебър. От последвалите процесуално-следствени действия е установено, че извършител на престъплението е Х.Х., златният синджир - предмет на престъпление е намерен до автомобила, където е бил изхвърлен.

Работата по документиране на цялостната престъпната дейност на лицата продължава от служители на Районно Управление "Полиция"- Несебър, като до момента има данни за съпричастността им в извършването и на друг грабеж.

Водещи

Най-четени