Постоянен арест за изнасилвача от с. Риш 15.11 | 21:21

На 26 септември е пуснат от затвора в Ловеч, за да се лекува от хепатит, от какъвто никога не е боледувал

От Андриян Георгиев

Шуменският окръжен съд наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража” за Гюнай Мехмедов Хасанов, изнасилил на 3 ноември 73-годишна жена в с. Риш, община Смядово.

Прокурорът аргументира искането си пред съда с това, че Хасанов е осъждан, не работи, не е учил и изтърпява 4-годишна присъда за изнасилване.

От събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Хасанов е извършил трите деяния, в които го обвинява прокуратурата. Две изнасилвания, като едното е придружено с причинена средна телесна повреда. Хасанов е извършил и две кражби. Третото обвинение е за нарушаване на неприкосновеността на имуществото.

Гюнай Хасанов е пуснат от Ловешкия затвор на 26 септември, за да се лекува от хепатит. Той обаче не е влязъл в болница, а след като изнасилил жената на 3 ноември до задържането му на 12 ноември се укриваше в Ришкия балкан.

Изследване е показало, че Хасанов не страда от хепатит или СПИН, както и че никога не е страдал от хепатит. В момента е болен от краста, като се провежда лечение.

Срещу Хасанов има редица преписки в полицията. През 1998 година е регистриран за блудство с малолетно момиче, има две присъди за телесни повреди, извършвал е и кражби.

Решението на Шуменския окръжен съд може да се обжалва в тридневен срок пред Варненския апелативен съд.

Водещи

Най-четени