Почина пребитото от мащехата си дете 02.01 | 12:50

Двегодишният Йордан бе пребит с метла от жената, с която баща му живеел на семейни начала

От Кремена Бедерева

Двегодишното детенце, което бе пребито от мащехата си, почина. Йордан бе пребит с метла от от жената, с която неговият баща е живеел на семейни начала. Това съобщи за радио "Фокус" - Бургас проф. Риналдо Шишков, зам. административен директор в болница "Св. Марина" във Варна, където детето бе преместено заради изключително тежкото му състояние.

Детето е починало на 28 декември в 22:00 часа вечерта, въпреки усилията на лекарите да подобрят състоянието му и въпреки направените операции. Йордан бе в кома още след като бе транспортиран на 9 декември в МБАЛ-Бургас с черепно-мозъчна травма и опасност за живота, но състоянието му се влоши след получен кръвоизлив в корема. "Нанесените му травми бяха изключително тежки, освен това детето е имало пневмония", уточниха лекарите.

Случаят с жестоко пребитото дете стана известен на 10 декември. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител в Районна прокуратура – Айтос, макар че детето е било пребито от 23-годишната мащеха Ганка Димитрова, която е в напреднала бременност.

Първоначално тя бе задържана за 24 часа, но след това бе освободена.

Водещи

Най-четени