Спипаха двама фалшификатори 05.03 | 09:48

Мъжете са задържани при специализирана операция на ГДБОП

От Диана Цветкова

Антимафиоти задържаха двама мъже, изработвали и разпространявали фалшиви документи за самоличност, съобщи МВР.

Спецоперацията е реализирана след разследване по сигнал за поръчка на неистински документи. Задържаните мъже са 43-годишен от София с инициали С. И. и К. А. на 39 г. от Банкя.

При претърсване на автомобила, с който те се придвижвали са намерени две лични карти, снимки, бележки с лични данни, флашка, снимки за паспорт, седем патрона калибър 9х19.

При обиски в домовете на двамата са намерени още снимки в паспортен формат, американски талон за осигурителен номер, бланка на американски сертификат за регистрация на автомобил, страница от паспорт с канадска виза, касови ордери за големи суми, листа с имена на хора и обозначения за ръст и цвят на очите, SIM карта и мобилен телефон.

По случая е образувано досъдебно производство, което се води от Районната прокуратура в Пловдив. Срещу мъжете са повдигнати обвинения и те са в ареста за 72 часа.

Единият от задържаните – С. И. е криминално проявен и регистриран за кражба и престъпления против паричната и кредитната система. Другият вече е осъждан в Германия.

Водещи

Най-четени