Спипаха четирима, откраднали кабел за 2000 лева 20.09 | 11:40

След кражбата опитали да избягат от полицията но са задържани край шуменско село

От Диана Цветкова

Четирима мъже са задържани за кражба на телефонен кабел в землището на село Овчарово, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Инцидентът е станал малко след 8:00 часа вчера (19 септември), след като телекомуникационна фирма подала сигнал за прекъсване на сигнала в района на селото.

Полицейските екипи, пристигнали на мястото, установили, че става въпрос за кражба и районът бил отцепен. Малко по-късно, автомобил Seat преминал през един от екипите, но не спрял на подадената стоп палка.

Шофьорът избягал, подкарвайки автомобила по черни пътища, а униформените го подгонили. По-късно, между селата Вехтово и Ветрище автомобилът е спрян.

В него пътували трима криминално проявени, като след разпити единия си признал, че заедно са задигнали кабела, но впоследствие са го изхвърлили край село Ивански.

По-късно откраднатият кабел е намерен. Той е дълъг общо 38 метра и стойността му е около 2000 лева. След направения оглед на мястото станало ясно, че мъжете били изрязали и подготвили за кражба още 38 метра кабел от друг тип, чиято стойност е над 1400 лева.

Тримата мъже, пътували в колата са на възраст от 28 до 36 години и имат различни присъди за кражби, хулиганство, нанасяне на средна телесна повреда, управление на мпс след употреба на алкохол и с чужди регистрационни номера, незаконно притежание на оръжие, унищожаване и повреждане на имущество.

На тримата е наложена 72-часова мярка за задържане. Заради кражбата е задържан за 24 часа и четвърти мъж – 39-годишният Д. Х. от Шумен. Образувано е досъдебно производство.

Най-четени