Съдът в Пловдив разглежда жалбата на Ангел Рашков 02.10 | 10:41

Младежът беше осъден за опит за подкуп на полицай

От Елена Кирилова

Апелативният съд в Пловдив ще разгледа жалбата на Ангел Рашков, единия от внуците на Кирил Рашков, относно присъдата му за подкуп на полицай, съобщава агенция "Фокус”.

Той беше осъден на една година и четири месеца затвор и му бе наложено да плати глоба от 2000 лева, тъй като е предложил подкуп от 20 лева на полицай от КАТ.

Рашков ще лежи в затвора още една година, тъй като преди да получи тази присъда е нарушил изпитателния си срок по друга, свързана с фалшифициране на диплома за основно образование.

На 14 март миналата година внукът на Кирил Рашков беше заловен в Пловдив да кара луксозен автомобил без шофьорска книжка. Тъй като не разполагал с нужния документ, младежът решил да подкупи полицая с 20 лева. В замяна на това полицаят не трябвало да му състави акт за нарушението.

Другият внук на Кирил Рашков - Кирил младши също бе осъден на три години лишаване от свобода. Причината за това е закана за убийство, отправена към жител на Катуница. Кирил младши също обжалва своята присъда пред Върховния касационен съд.

Водещи

Най-четени