Транспортна полиция задържа шестима при спецакция 20.08 | 15:04

Групата окрала локомотивното депо в Подуяне

От Филипа Тодева

Шестима са задържани при операция на служители от Транспортна полиция, съобщава пресцентърът на МВР. На четирима от тях е наложена 72-часова мярка "задържане под стража" Служители на РУТП - София при ГД"Национална полиция" проведоха вчера полицейска операция за неутрализиране на група, извършваща кражби. В хода на акцията са задържани шестима криминално проявени - П.И./38 г./, А.К./40г./, И.П./35г./, Н.Ш./31г./, С.Б./28г./ и Е.Г./29 г./, всички от София.

До реализация се стигнало, след като групата била наблюдавана. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия станало ясно, че шестимата извършвали взломните кражби чрез елиминиране на СОТ от служебни помещения на локомотивно депо - София, район Подуене.

Предмет на кражбите били материали, машинни части и гориво-смазочни материали. Според експерти стойността на нанесените щети възлиза на над 55 000 лв.

Шестимата са задържани, повдигнати са им обвинения по чл.195 от НК. На четирима от тях мярката за задържане е удължена за 72 часа, а на другите двама – "подписка".

Работата по документиране на престъпната дейност на групата продължава.

 

Водещи

Най-четени