Трима души загинаха при пожар в Созопол* 16.11 | 07:46

Смята се, че става дума за умишлен палеж

От Елена Кирилова

Трима души загинаха при пожар в стария град в Созопол, който изпепели дървена къща, съобщава bTV.

Загинала е жена на име Диана Георгиева и нейните двама родители. Единственият оцелял при инцидента е съпругът на жената, който се е спасил, защото е скочил от втория етаж на къщата.

Майката на Георгиева не е имала шанс за бягство, тъй като била с инсулт и е на легло. Синовете на семейството обаче не са били у дома по време на пожара.  

Около полунощ огънят е обхванал втория етаж на къщата. След подаден сигнал пожарните екипи са се отзовали и са завършили гасенето към 3 часа.

По думите на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов в момента се прави оглед за причините за пожара.

Оцелелият мъж, Георги Георгиев, е в шок. По думите му той усетил миризмата на нафта преди избухването на пожара. Ето защо се смята, че може да става дума за умишлен палеж. Според него палежът е започнал от вратата, съобщава агенция "Фокус". Мъжът е излязъл, но с жената, с която е живял, е решила да се върне за да спаси родителите си.

Според Цветанов семейството нямало конфликти с представители на местната общност.

Според съседите преди повече от 7 дни е имало още един опит за палеж. Семейство Георгиеви са от Добрич и имат малко заведение край морето.   

Областният управител Константин Гребенаров пък твърди, че предишният опит за запалване на пожар в дома е бил преди година. Възрастна жена е обяснила, че е видяла случващото се и огънят е бил потушен много бързо.

Гребенаров обясни, че загиналото семейство е живяло на ул. "Тюлен" 2 и е било под наем. Самата сграда е била много голяма и е считана за паметник на културата, поради което има ограничения по отношение на строителството. На същото място се е помещавала и общинската служба по земеделие.

*Информацията е актуализирана към 09.04 часа.

Водещи

Най-четени