Трима задържани с дрога при спецоперация в Софийско 31.01 | 18:50

Криминалистите от РУ-Самоков са задържали столичанин и местен жител, а колегите им от РУ-Пирдоп – осъждан жител на града

От iNews

На 30 януари на територията, обслужвана от ОДМВР-София, съвместно с екипи на жандармерията се е провела специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на безопасността на движението, предаде "Фокус". От ОДМВР-София съобщиха, че в хода на полицейските действия по линия "противодействие на престъпленията с наркотични вещества" криминалистите от РУ-Самоков са задържали столичанин и местен жител, а колегите им от РУ-Пирдоп – осъждан жител на града.

При проверката на първия задържан, 29-годишен криминално проявен самоковец, са открити и иззети две пликчета със суха зелена тревиста маса, реагираща на MDMA. Пликче, ръчна мелничка и угарка от цигара със суха зелена тревиста маса служителите на реда са иззели от проверения 21-годишен мъж от София. По двата случая са регистрирани преписки за извършено престъпление по чл. 354А от НК.

В същото време проверка била извършена и в жилището на осъждан мъж в Златица. Иззето е пликче с около 2.5 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин. 37-годишният е задържан за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство.

В рамките на спецакцията пирдопските криминалисти разкриха и задържаха и извършител на грабеж. В късните вечерни часове на 27 януари 33-годишният рецидивист от Пирдоп влязъл в жилището на свой съгражданин, заплашил го, нанесъл му побой и му отнел златен пръстен. Работата по пълното документиране на случая продължава под надзора на прокуратурата.

Най-четени